This is a little notice to myself !

Hellu !
Tänkte bara säga att detta är bara ett litet inlägg till mig själv för att jag ska lära mig lättare :-)
Ni kan också lära er lite av detta så är ni intresserade av webbdesign så kan ni ju läsa det :-)




<a  = Anchor, används när man skall länka till andra dokument och skapa bokmärken inuti ett dokument med hjälp av namnet på dokumentet.

<body> = kropp, denna taggen definerar dokumentets "kropp" här skall alla HTMLdokument såsom text,länkar,bilder,tabeller och listor m.m

<br> = Break, används för att skapa en tom rad, denna taggen har inget innehåll därför har den inte någon sluttagg (/>)

<div> = Division, denna taggen definerar en division inuti ett HTML dokument, allt innehåll som finns inuti en divtagg får samma inställningar och placeringar. Man kan se en Div-tagg som en ruta som man kan flytta runt.

<head> = huvud, här lägger man alla länkar, baser, meta, scripts, styles och titlar.

<H1-H6> = Headlines, dessa taggar används för att skapa rubriker till olika delar av din sida, H1 definerar den viktigaste rubriken och H6 den minst viktiga.

HTML = HTML-taggen används för att visa webbläsaren att det är ett html-dokument. HTML är det yttersta elementet i HTML och XHTML dokumenten. det är också känt som rot.dokumentet.

<img> = image, den här taggen bäddar in en bild i ditt HTML dokument. den här taggen har två attribut, nämligen src = källa  och  alt = namn.

<p> = Paragraph, den här taggen skapar mellanrum både före och efter sig själv. detta mellanrum lägg automatiskt till av webbläsaren eller så kan du specificera det i din stilmall.

<title> = titel, denna tagg definierar dokumentets titel. titlar är tillagda i alla HTML och XHTEML- dokument. Denna tagg visar titeln i webbläsarens ram och visar denna titel för sidan när den är tillagd ibland dina favoriter. Taggen visar också titeln för sidan bland sökmotorns resultat.

<ol> = ordered List, denna tagg används för att fixa "ordnade listor". den här listan kan vara i både numerisk och alfabetisk ordning.

<ul> = unordered list, den här taggen används för att fixa punktade listor.

<table> = Tabell, den här taggen används för att ordna en tabell. Tabellen innehåller en eller mer av delarna TR (table row), TH (Table Header) och TD (Table Cell)


hoppas ni lärt er något barn ;-)



// Emelie <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0